O NAMA

Zašto nas odabrati?
Raznolika muzička edukacija

Naše radionice nude kvalitetnu muzičku edukaciju iz pjevanja i instrumenata koji su popularni kako u ozbiljnoj/klasičnoj muzici tako i u popularnoj muzici, nudimo odabir žanrova i spremne programe obrazovanja za različite uzraste. Časovi pjevanja, klavira, violine, violončela, orkestra, hora, komponovanja, aranžiranja i solfeggia su metodično i sistematski prilagođeni svakom planu i program i uzrastu.

Nastavni kadar sa višegodišnjim radnim iskustvom i velikim postignućima

Naš nastavni kadar se sastoji od tima mladih ljudi koji su najbolji među najboljima svoje branše i čija postignuća u individualnom radu, radu sa učenicima i studentima govore sama za sebe. Naš ambiciozni tim profesora je tu da izvuče najbolje od svojih učenika, da omogući svakom učeniku da ljubav prema muzici izrazi na novi način te kroz procese učenja i zabave svaki učenik vlastitim putem ostvari svoj cilj. Višestruko nagrađivano nastavno osoblje u polju pjevanja, klavira, violine, violončela, komponovanja, aranžiranja i solfeggia za cilj ima usmjeriti svoje znanje i pažnju na svakog učenika pojedinačno i izvući najbolje iz njega, a višegodišnje iskustvo u obrazovnim ustanovama, pedagogiji, koncertnim aktivnostima, nastupima u horovima, orkestrima pred stotine hiljada gledalaca donosi upravo to iskustvo potrebno da bi postali među najboljima i stvarali najbolje.

Moderno uređene prostorije uz vrhunsku lokaciju, opremu i sigurnost

Budući da se nalazimo u samom srcu starog grada u Sarajevu u ulici koja vodi od sarajevske vijećnice do sarajevske žičare kultura i sva ljepota grada je već ono što nas okružuje. U prostorijama u kojima djeluje naše udruženje muzičkih umjetnika “MuzikArt” već pet godina smo od prošle godine pronašli način da prebacimo i jedan dio aktivnosti Muzičke akademije u Sarajevu te smo time unaprijedili rad Muzičke akademije i udruženja koji usko surađuju. Prostorije su opremljene polu koncertnim klavirom u velikoj koncertnoj dvorani te manjim sobnim klavirima i električnim klavirima. Svaka učionica je dizajnirana i osmišljena na taj način da u potpunosti zadovoljava pedagoško-nastavne kriterije te se u njima također nalazi i profesionalni muzički studio u kojem naš tim snima sa mnogim regionalnim zvijezdama i našim učenicima.

Fantastične mogućnosti koncertriranja, televizijskih pojavljivanja i seminara

Najvažniji momenat u muzičkom obrazovanju je svakako javni nastup. Mnoge knjige su napisane na temu javnog nastupa, pripreme, treme i izvođaštva, a kažu i da umjetnik/profesor koji nema puno scenskog uskustva teže rješava svoje učenike od poteškoća koje donosi javni nastup. U našoj školi pored visokog stepena obrazovanja našeg nastavnog kadra svako od njih je zasebno vrlo uspješna individua te su svoje koncerte i uspjehe plasirali širom svijeta, a također i internacionalna takmičenja njihovih učenika na kojima postižu najviše rezultate govore o levelu spremnosti na javni nastup i nošenje sa istim. Recitali, mini predstave, mjuzikli, koncerti i televizijska gostovanja su u sklopu nastavnog plana i programa te se od samog starta u zavisnosti  od spremnosti učenika i stepena muzičkog predznanja učenik stavlja u ulogu malenog umjetnika i individue. Da li se radilo o djeci koja se žele muzički opismeniti, svirati iz zabave i steči nova prijateljstva ili se pak profesionalno baviti pjevanjem, klavirom, violinom, violončelom te sudjelovati kao dio jedne od naših formiranih pjevačkih/sviračkih bendova/grupa mi smo tu da svakom učeniku omogućimo vlastiti izraz i mjesto u našem timu muzikoljubaca

Učenička postignuća i metode rada

Budući da naša škola nudi drugačiju vrstu obrazovanja u usporedbi sa klasičnom muzičkom školom naš plan i program je prema svjetskim standardima specijalno osmišljen tako da kombinira žanrove u muzici koji su lako shvatljivi za sve uzraste. Kombinujući klasičnu muziku, sistem notacije, muzičko opismenjavanje, solfeggio i standardni nastavni plan i program škola za pjevanje, klavir, violinu i violončelo sa modernim žanrovima, klasicima iz mjuzikala, evergreena, pop i rock muzike učenik kroz ozbiljne okvire upoznaje muziku kakva je bila prije stotine godina i muziku sada. Naše metode su bazirane na tradiciji i stogodišnjem iskustvu svjetkih škola i pristupa, ali su također inovativne i u skladu sa vremenom u kojem živimo te nam je uvijek u cilju da unaprijedimo sebe i svoj rad držeći korak sa trendom i vremenom.

0
Članova
0
Profesora
0
Programa
0
Nagrada

Nastavnici

Naši kreativni muzički nastavnici stoje Vam na raspolaganju.
Adela Šabić

Adela Šabić

klavir/pjevanje/kompozitor/autor

info@muzikart.ba
Emir Mejremić

Emir Mejremić

Orkestarsko/horski dirigent/aranžer/kompozitor

info@muzikart.ba
Semir Ćehić

Semir Ćehić

Solfeggio/Video-audio produkcija/montaža/ton majstor

info@muzikart.ba